Bibliotheek op school

Op De Kinderbrug staat lezen centraal. Door lezen vergroten kinderen hun wereld, kennis, taal en woordenschat.  Om de leesmotivatie, het leesplezier en de kennis van onze kinderen te vergroten zijn we gestart met de Bieb op School.

De Bieb op School is een initiatief in samenwerking tussen de bibliotheek Rijn & Veenen, de gemeente Kaag & Braassem en de Kinderbrug.  De bieb wordt mede mogelijk gemaakt door de ouderraad en door onze bibliothecarissen juf Joke, juf Liesbeth, juf Claudia en juf Maaike.

We zijn heel blij met onze collectie boeken. Deze wordt steeds ververst en aangevuld. De kinderen zijn heel enthousiast en gemotiveerd om te lezen.

Ieder kind is nu gratis lid van de bibliotheek en ontvangt via school een bibliotheekpasje, waarmee uw kind ook naar de bibliotheek in Roelofarendsveen kan gaan om boeken te lenen. Ook is het mogelijk zelf boeken te reserveren.Dit kunt u doen door onderstaande link op uw computer te plaatsen.

Bibliotheek op school

Wanneer uw kind een boek leent op school, dan wordt het ook weer ingeleverd op school. De uitleentermijn is dan twee weken. Leent uw kind een boek bij de hoofdbibliotheek in Roelofarendsveen, dan gaat het boek terug naar de hoofdbibliotheek.

 

We wensen u en de kinderen veel leesplezier!